Zuzana Komůrková

Vyučuje v našem studiu kurzy vaření -bezlepkového, vegetariánské a veganské a další kurzy na míru.

Vaření a pečení podle nejrůznějších receptů mě provází už od dětství. Velice ráda si dávám nové cíle, poznávám zajímavé chutě a originální způsoby přípravy jídel. Moje rodina a přátelé jsou mi velkou oporou, degustátory a motivací. Vegetariánství a veganství jsem začala hlouběji vnímat díky manželovi, který byl dlouhá léta vegan i vegetarián. Jelikož sama maso jím, nebyla zpočátku příprava vegetariánských či veganských chutných a vyvážených jídel snadná. Poslední roky pracuji s celiaky a lidmi s nesnášenlivostí lepku a pomáhám jim zejména po praktické stránce stravování bez lepku a bezlepkovým vařením a pečením, které jsou výzvou pro každého kuchaře. Díky snaze se učit a zkoušet nové recepty nyní uspokojím chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího strávníka. I zdravé jídlo musí chutnat. 

Přijďte i Vy na kurzy vaření a začnete vařit zdravě a především chutně!

Výživové poradenství je od zdravého vaření už jen malý krůček. Zjistila jsem i sama na sobě, že správnou stravou a životosprávou dokážu předejít civilizačním onemocněním a celkově ovlivnit a ozdravit svůj organismus. Je tak snadné začít, chce to jen udělat první krok. Pod odborným vedením brzy pocítíte změnu i uvidíte výsledky a to Vám dodá pevnou vůli vydržet. Každý jsme jiný, máme jiný životní styl a jsme rozdílní i metabolicky a energeticky, proto je důležité najít tu nejvhodnější cestu právě pro vás. A to ať už jste vegetariáni, vegani či jíte maso jako já, pokud vám vadí lepek nebo máte pár kilo navíc. Pokud jste rozhodnuti cítit se ve svém těle lépe, jsem tu pro vás!

Velice ráda vařím, peču kváskový chléb a jím… občas i nezdravě. Vyvažuji to cvičením hatha-jogy, prací na zahrádce, humorem a dobrou náladou ve společnosti lidí, které mám ráda. 

Spolupracuji s magazínem www.prozeny.cz, www.vitalia.cz, časopisem Vitae, Zdravou 5, Biopekárnou Zemanka a dalšími. Můžete mě vidět i na obrazovce, pro ČT1 natáčíme reportáže o jídle a vaření v pořadu Polopatě.

Jsem autorkou pohodové vegetariánské a bezlepkové kuchařky Výživou ke změně, kterou vydala v roce 2016 Mladá Fronta.

Pravidelně přednáším pro soukromé firmy a společnosti - např. J&T banku, Aperio, Studio Beyond, ČD - informační Systémy, a.s., městské knihovny atd.